[:bg]betahaus | sofia е споделено работно пространство на три етажа. С много обитатели, които се развиват в различни и интересни сфери на дейност.
Всички те създават, имат много за споделяне и са част от най-голямата предприемаческа общност. От нея можеш да бъдеш част и ти. Добре дошъл в споделеното работно пространство на beta.


Вече ви представих по-подробно екипа на SpeediFly преди време. Част от него е базиран в нашето работно пространство, останалата е в Лондон.
speedifly
След като успешно стартира в Лондон в средата на септември, SpeediFly официално пусна мобилното си приложение и на българския пазар в петък, 11 ноември 2016.  Още в първия ден след официалното си пускане в България, SpeediFly се нареди сред 8-те най-теглени приложения за деня, заедно с тези на Facebook, Youtube, Instagram и Snapchat. Преди три дни, на 14-ти ноември, SpeediFly спечели наградата на Central European Startup Awards за най-добър User Experience и ще представя България на  регионалния финал на CESA на 1 декември в Любляна, Словения. Апликацията може да бъде свалена безплатно от AppStore. SpeediFly е социална платформа за спонтанни пътувания, която предлага атрактивни оферти съобразени с интересите на своите потребители в категории като любими страни, хобита, спорт, музика и култура.
 

Изпълнителният директор на SpeediFly Александър Караджиян, споделя

“Пускането на SpeediFly в България е изключително вълнуващ момент за мен и за целият ни екип. За разлика от гигантите като Kayak и Expedia, които промотират офертите си наблягайки на евтината цена, SpeediFly измества фокуса към самото преживяване, което вярвам, че ще заинтригува хората, които имат по-специално отношение към пътуването”.
Освен персонализираните по интереси оферти, SpeediFly във всеки един момент показва и 15-те най-евтини полета от София в рамките на следващите 10 дни. С тази функционалност, SpeediFly удовлетворява нуждите на така наречените budget travellers, позволявайки им да бъдат спонтанни и авантюристични в своите пътувания. “С утвърждаването на нискотарифните авиолинии в България, спонтанното пътуване вече не е скъпо удоволствие. Докато тествахме продукта през последните 2 седмици, се натъкнахме на двупосочни полети от София в порядъка на 10-15 евро, което смятам, че би се харесало на голяма част от младото поколение, което все още не пътувало много”, каза Стоян Добрев, оперативен директор на SpeediFly.

Иновативни

Иновацията на SpeediFly идва и със социалната функционалност. Потребителите на приложението могат да канят приятелите си от Facebook, да споделят с тях интересни оферти, да създават мини общества базирани на хобита и да организират групови пътувания. “Вече няма да е нужно хората да използат множество платформи като Facebook, Messenger, Viber, Whatsapp, за да организирате груповото си пътуване с приятели”.

До момента у нас

От петък до днес имат 630 регистрирани потребителя от България. Вече си имат и 3 букинга  – и трите от различни потребители.

Какво още

В идната седмица пускат SpeediFly в Прага и Букурещ. Избрали са тези два града понеже Прага е мястото, където SpeediFly преминава през accelerator програмата на StartupYard – един от големите бизнес акселератори в Централна Европа. Там имат изключително голям брой познати, както в сферата на травъл индустрията, така и в медиите и ще могат по-лесно на достигнат до хората. Букурещ избират защото пазарът е близък до нашия, защото има доста евтини полети, и защото с познанствата, които имат в Румъния също очакват да привлекат голям брой потребители на платформата. От техническа гледна точка им предстои да добавят accommodations и events към платформата, за да могат да подобрят качеството на предложенията, които правят към потребителите и да ги улеснят в процеса на планиране на целия trip.
SpeediFly[:]