[:bg]От Изи Консулт представят бюлетин с някои от актуалните позиции, които може да са добра възможност за Вас или познавани от вас специалисти. Може да получите конфиденциална професионална консултация, да кандидатствате за някоя от позициите по-долу, или просто да научите още на java@easyconsultbg.com. Предлагат бонус от 500 EUR и 750 EUR за препоръка съотв. на стандартни и старши програмисти.
1. Beat It, Java
Senior и Mid-level Web JavaEE програмисти за компания в сферата на online решения за раплащане
Техен клиент, водеща продуктово-ориентирана компания, разширява ИТ екипите си със стандартни и старши програмисти. Международен лидер в сферата на Payment solutions, online и mobile услуги. Софтуерен екип от над 20 специалисти, Java Developers, JavaScript Developers и QA, работещи по Scrum ориентирани проекти.
Сред придобивките: допълнително осигуряване, ваучъри, кариерно планиране, обучения, свежи плодове и закуски и др.

  • Технологични насоки: Java EE; commercial software products design; database design and SQL experience is an advantage;
  • We will rock you, Java

Sr. и Mid-level Софтуерни инженери с Java (Web) 
Позициите са в ИТ компанията Булпрос, по проекти на VMware. Работата е в международен отдел и позволява поглед и анализ на архитектура, комуникация с различните страни от процесите по разработка на софтуер, разработване на cloud и web solution-и, работа по Scrum проекти и възможност за развитие на тийм лийд умения. Професионалистите могат да натрупат глобално признание, да се възползват от виртуалната инфраструктура и удобствата на физическото пространство на VMware /фитнес, кътове за отдих и др./, да се развиват според индивидуалните им нужда по вертикала и хоризонтала. В перспектива и ако желаят, те могат да работят и по други проекти на Булпрос или да преминат директно на договор към VMware. Булпрос поемат дългосрочен ангажимент към кариерно развитие на служителите;
VMware PSO onsite development. Приложенията са базирани на Java EE технологии в сферата на business process management and automation.
Използвани технологии:

  • Техн. насоки: JSF, JSP, XML, Web Services, REST, JPA; Tomcat, JBoss, IBM WebSphere

HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, AngularJS
Windows/Linux and UNIX
Enterprise IT products and technologies such as virtualization platforms and virtualization products and their associated tools (VMware ESX, XEN, Microsoft Hyper-V).
Сред придобивките: допълнително социално и здравно осигуряване, обучения, достъп до виртуална библиотека и обучители, свежи напитки и плодове в офиса; джаги и др.

  • Java Rhapsody

Sr., Mid-level софтуерни инженери с Java и тийм лидери
Позициите са в рамките на една от най-големите IT Services компании на глобално ниво – мултинационална компания с офиси и R&D центрове на глобално ниво. Ако се интересувате от следните технологии: Java, J2SE, JMS, Spring, Hibernate, Design Patterns, Multithread, Low Latency, Concurrency, това е подходяща позиция. Компанията съществува от над 20 години и е класирана от сп. Форбс за най-бързо растящата IT services американска компания, както и за водещ работодател в света. Въпреки мащаба на компанията, всяко едно подразделение по света има индивидуален подход към служителите си. Подразделението в България към днешна дата се състои от около 100 души, които са сред най-добрите български програмисти.
Сред придобивките: 25 дни отпуск, допълнително осигуряване, обучения; индивидуални кариерни програми, включващи коучинг и менторска програма; ежеседмични вътрешни Lunch & Learn срещи за споделяне на знание; ваучери за храна; пресни плодове, машина за снакс и био закуски, джаги, гараж за коли и гараж за велосипеди.

  • Crazy little thing called Java

Sr., Mid-level Java програмисти и тийм лидери
За техен клиент, финландска софтуерна компания с присъствие на най-малко четири континента, търсят два вида Software Enginers with Java – класически програмистки профил, както и консултантски профил (professional services). Сферата на дейност на компанията обхваща различни сфери като бизнес решения, intelligence в телекомуникациите, analytics, cloud решения. Офисът тук се състои от над 70 инженери, а 2015 г. компанията е класирана сред най-добрите ИКТ работодатели.
Софтуерните консултанти в частност участват в project delivery и имат засилена техническа комуникация с клиенти. Те имат досег до бизнес процеси и програмиране и могат да ги комбинират, изнасят технически презентации, консултират изграждане на софтуера и анализират архитектурата и изискванията.
Сред придобивките: допълнително социално и здравно осигуряване, международни обучения, ваучъри, свежи напитки и плодове, увеличение на отпуската до 25 дни след третата година и др.

  • Техн. насоки: Java, REST, HTML5, JavaScript programming; Scrum; Basic understanding of NoSQL datastores, Oracle, REST and Springbeans is an advantage

[:]