Screen Shot 2014-04-23 at 10.58.37 AMОпределено на нашето кафе му подхождат светски събития. В момента врят и кипят идеи в нашите глави в какво да бъде следващото му превъплъщение. След като стените починаха от торбичките на Surfrider Foundation и тяхната кауза, то вече сме готови да ги окичим с нещо друго. И то какво…? Харесва ни, когато има откъде да черпим вдъхновение и според нас творбите на Калоян Илиев – Кокимото ще паснат идеално на творческата атмосфера в бетахаус.

По-различният поглед!

Screen Shot 2014-04-23 at 11.19.35 AMКой не обича провокациите? Дори твърдящите, че провокацията не е за тях, всъщност я търсят под дърво и камък. В противен случай, животът би бил адски скучен. Авторът на предстоящата изложбата си спечели противоречива слава покрай цензурата на творбите му от “Еротична нотка в колелата на християнството”. Ясно е за всеки, който е чул за случая, че Кокимото има различен поглед за обркъжаващата действителност и точно затова премиерата на  “Духовно Пътешествие” намери своето място под нашия покрив. В изложбата са включени двадесет и две графики, отпечатани на хартия в ограничен тираж от по десет броя. В основата на всяка една композиция стоят взаимно изключващи се на пръв поглед обекти. За противоречивите мисли и всички хрумки, които несъмнено ще се появят в главите ви ще се погрижат ABSOLUT и двамата диджеи от “1000 names”.

Screen Shot 2014-04-23 at 11.14.07 AMИ за финал, но не на последно място, не можем да се сдържим и да не се изтъкнем с организатора на изложбата! Тя се казва Моника Георгиева, беше наш редови стажант (честно да си кажем, бихме си я взели обратно). След прекараното време в Англия по образователен въпрос, тя прави едно своеобразно завръщане при нас, но в новото си амплоа – създател на Klaxon Press, една осъществила се идея. Този сайт с големи и уверени крачки достига целта си, да събере на едно място писатели, поети, художници, фотографи и техните идеи, за да промотира всичките им активности.