Преди време се похвалихме, че в края на януари betahaus ще бъде домакин на практическите работилници на Академия „Иновация в действие” на Солвей Соди. Инициативата дава шанс на млади хора с иновативни идеи и желание да направят крачка към реална промяна на света около нас.
Първият етап на академията се проведе през ноември под формата на отворени семинари в София, Варна и Бургас. На тях Цветелина Тенева, съосновател на Института за предприемачи на Сиско и продуктовият дизайнер Илиан Милинов представиха същността на устойчивите иновации и дадоха ценни примери за иновативни практики от ежедневието.
Това, че първият етап от академията е приключил, не означава, че нямате право да участвате в практическите работилници през януари. На тях участниците ще имат възможността да развият свой собствен иновативен проект с помощта на гост-лектори и фасилитатори.
За да се включат в работилниците, желаещите трябва да представят в специална онлайн форма своята иновативна идея във вид на есе до 20 декември 2012 г. Тъй като академията е национална, в нея могат да кандидатстват млади хора от цяла България. Авторитетно жури ще избере най-добрите 60 проекта, авторите на които ще могат да участват в една от тримесечните работилници в София, Варна и Бургас.
Разбира се, най-голямо удовлетворение човек получава, когато научава нещо ново, но с риск да се повторим трябва да знаете, че наградите също не са за подценяване.