[:bg]Новата инициатива Sofia Game Night на Гьоте-институт и Game Dev Summit стартира на 3-ти ноември с богата програма с над 30 събития за компютърни, настолни игри, косплей и др. на 20 локации в целия град.
Пълната програма тук.
Първото издание на Sofia Game Night ще се проведе на 3-ти ноември в София, началото е в 18:00 ч., а краят – отворен. Над 20 локации ще отворят врати с интригуваща програма, посветена на игрите в цялото им разнообразие. Събитието, което се организира от Гьоте-институт България и GameDevSummit, с генералното партньорство на The Stars Group и партньорството на Safe Charge България, ще предложи многообразие от събития – изложби и изложения, лекции, работилници, cosplay състезание, турнири и артистични изпълнения, както и специални програма за най-малките посетители на Нощта на игрите.

Видео игри

България е един от най-бързо развиващите се хъбове за game develоping в региона. Само в София има над 50 компании, които се занимават с компютърни игри. Освен професионалната аудитория от гейминг компании, разработчици и играчи, публиката за игри расте все повече и включва геймъри от най-различни поколения. SofiaGameNightе за всички тях, но не само – събитието се обръща и към широката аудитория, която дори не подозира за необятния свят на игрите.
Един от специалните акценти в програмата на Софийската нощ на игрите е второто издание на изложението „GamesMadeinBG, което ще се проведе в Гьоте-институт (ул. Будапеща 1”). В него ще бъдат включени повече от 20 разработчици и създатели на видео и настолни игри от България. Посетителите ще могат да играят и на някои от най-интересните проекти, създадени в рамките на SofiaGameJamи HardcoreGameJam, част от световната инициатива за създаване на игри – GameJam.

Настолни игри

В последните години София е не просто един от центровете на индустрията за компютърни игри в региона, но има и все по-активна и вълнуваща сцена за настолни и „офлайн“ игри. В столицата вече има десетки клубове за игри и стаи-загадки, много от които ще се включат и в Софийската нощ на игрите на 3-ти ноември.
Повече информация за събитието тук.


В нашето работно пространство се помещават няколко gameDev студиа.

Ела пробваш coworking безплатно.

[:]