[:bg]

в betahaus има място и за твоя екип
присъедини се


От повече от две години екипът на Viber*, представляващ Централна и Източна Европа, е в България и развива дейността си, базиран в betahaus. Световно известната мобилна услуга за разговори се радва на голяма популярност у нас и работят над още по-голямо покритие от потребители за региона, както и разрастване на B2B услуги, включително в е-commerce направления.
Май месец 2015 година Атанас е избран и назначен за Генерален Мениджър на Viber за Централна и Източна Европа (General Manager CEE). Данила се присъединява относително скоро след това като Мениджър Бизнес Развитие за региона (Business Developement Manager CEE).

Наско и Дани; Photo source: betahaus Sofia, ’15
Двамата се установяват в офис в betahaus и следва стремително разрастване на дейността и екипа, с което и офис пространството, което заемат тук, партньорствата, които утвърждават и динамиката на работа.
За по-малко от 2 години и половина вече са в екип от 9 човека, в собствен офис на 3-ти етаж от коуъркинг пространството ни. Наско – Director Business Development CIS & CEE, коoрдинира дейността на екипите в София и Москва; Момчил – Global Telecom Partnerships Manager; Петя – Project Manager CEE; Константин – Head of Sales CEE; Даниела – Business Development Manager CEE; Николай – Partnership Specialist; Зарена – Marketing and PR Manager CEE; Василена – Sales Intern, Яна – Global Telecom Partnerships Intern.
Eкипът на Viber (от ляво надясно) – Константин Костадинов, Николай Гевечанов, Момчил Еленков, Атанас Райков, Галина Иванова, Даниела Иванова, Зарена Кънчева, Петя Камбурова и Яна Спасова. Photo source: betahaus Sofia (’17)
Могат да се похвалят с постоянен ръст на потребителите не само в България, но и във всички ключови пазари в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), както и ОНД. „Самата индустрия, в която оперираме, е изключително динамична, а основната причина за този факт е скоростта, с която се развиват и навлизат иновациите и тенденциите на пазара. След като миналата година се фокусирахме върху развитие на пазара в България и Сърбия, през 2017 г. се концентрираме върху Унгария и Гърция. Това се обуславя от факта, че относителният пазарен дял на Viber там е висок, позицията на компанията е много силна и услугите на Viber са много успешни в тези държави. “

Дани, Наско и Петя; Photo source: https://thestudents.interhecs.com/en/blog/the-architecture-of-success/

Осъществили са колаборации и стратегически партньорства с изпълнителите Pavell и Venci Venc’, Сантра; с формати като Гласът на България, Фермата; с организации като Мтел, Райфайзен и много други. „Срещаме се с различни и интересни личности и брандове, с които заедно планираме кампаниите и Viber присъствието им. Viber е освен B2C платформа за комуникация, много силна такава и за изграждане на бранд на B2B ниво. Почти не минава и ден без да разпишем нова стратегия или добавим пътуване в графика за месеца.“
И наистина екипът е доста активен, трудно ще ги засечеш в пълен състав, защото все някой е в движение – на участия във форуми, конференции или други стратегически срещи и участия в странатa и извън нея.
Влизайки в светлия им офис пък, освен колоритния екип, разбира се, впечатление правят 3 неща – преобладаващото Viber-лилаво наоколо, наличието на шарени Viber стикери във всякакви размери и не на последно място – разписани стени в стратегии, цифри, проценти, графики, brainstorming визуализации. Те са възможни благодарение на друго интересно партньорство – с Escreo, които чрез специализираните си бои преобразяват голяма част от стените в офиса им в повърхност, по която свободно да се пише и трие с маркер, верни на мотото си „Повече пространство за креативност и видимост на идеите ти“. И при Viber наистина се е получило.

Даниела, Петя и Зарена; Photos source: betahaus Sofia (’17)
От съвсем скоро пък като допълнения към офиса им и в отговор на нуждите им, разполагат с обособена чат стая, от където удобно, предразполагащо и необезпокоявано да провеждат конферентни разговори по синхронизиране на дейностите и др.

Chat room @ betahaus coworking; Photos source: betahaus Sofia (’17)
Относно как се чувстват тук, Атанас: “За мен и за целия екип на Viber, betahaus е много повече от офис пространство – предразполага да се забавляваме докато работим”.
Казват също, че задължително започват деня с усмивка (повечето от тях задължително и с кафе) и имат удоволствието работата им да ги вдъхновява, както и да се забавляват и ценят много един друг. За работа в коуъркинг стил казват: „Страхотно е, защото пространството създава един особено приятен дух на принадлежност към нещо много динамично. Под покрива на betahaus място могат да открият както малки стартъпи, така и по-големи самостоятелни екипи като нашия. Betacafé-то ни е задължителна спирка сутрин, капучиното и сладките са нещо, на което трудно устояваме. Когато ни остане време се включваме и в разнообразните бетазакуски. Винаги научаваме от тях по нещо ново.“


*Част от семейството на Rakuten, Viber е световно известна мобилна услуга, функционираща през интернет връзка. Viber свободно свързва ползващите приложението по целия свят. С над 900 милиона уникални потребители той дава възможност на хората да общуват по най-добрия за тях начин чрез индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, обмен на снимки, споделяне на локация, както и да следят публичните акаунти на любими марки и известни личности.
 

 ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО СOWORKING В BETAHAUS 

[:]