climate launchpad
От 11 май до 20 юни 2015г. можете да кандидатствате със своята бизнес идея за състезанието ClimateLaunchpad 2015, което селектира повече от 1000 нови Cleantech идеи за справяне с изменението на климата.
Тази година България е част от второто издание на най-голямото Европейско състезание за предприемачи в сферата на чистите технологии (cleantech). Състезанието се подготвя в България от официалния координатор – Cleantech Bulgaria, които миналата година ни бяха на гости за betabreakfast, а betahaus|Sofia е част от националните партньори на събитието, заедно със Start it Smart, Софтуерен университет и Дневник.
Студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и служители, които мечтаят да стартират собствен бизнес могат да кандидатстват със своите бизнес идеи, свързани с изменението на климата. Най-добрите бизнес идеи ще получат достъп до  KIC Climate Accelerator. Конкурсът е отворен за кандидатстване паралелно в 26 европейски страни.
ClimateLaunchpad е програма на Climate-KIC – основната европейска инициатива за борба с промените в климата. Това е най-голямото европейско публично-частно патньорство на иновации фокусирано върху развитието на бзинес идеи за спраяне с климатичните промени. Climate-KIC обединява международна мрежа от компании, академични иституции и публичен сектор.
Членовете на националното жури в България, сред които и Александър Михайлов, co-founder и CEO на betahaus, ще селектират бизнес идеите с най-голям потенциал, според специални критерии. Селектираните екипи ще участват в:

  • 2-дневен национален Boot Camp в София, с едни от най-добрите обучители на Climate Launchpad;
  • Специална обучителна програма на всеки от селектираните екипи, в 6 коучинг сесии, които ще помогнат на вашата идея да се превърне в атрактивен бизнес за инвеститор;
  • Национален финал и представите своята бизнес идея пред национално жури и да станете част от ТОП 3 в България, както и да получите много награди.

Печелившите екипи, които попаднат в ТОП 3 от националното сътезание, получават възможността да представят своята бизнес идея на Европейското състезание в началото на септември 2015 година, в Амстердам, Холандия.  Топ-3 на Европейския финал печелят от € 2500 до € 10,000, а всички участващи екипи ще могат да докажат потенциала на своята бизнес идея пред инвеститори и да привлекат интереса на KIC Climate Accelerator.
Условията за кандидатстване можете да видите на официалната страница на състезанието може да намерите тук
Frans Nauta, Заместник директор на  Entrepreneurship Climate-KIC: „Ние виждаме големи възможности за създаване на иновативни бизнес идеи за борба с изменението на климата. Това състезание помага за събиране на най-добрите идеи и свързва хората в една cleantech общност от предприемачи, университети, фирми и инвеститори. Заедно можем променим икономика в света.“
Може да гледайте видео за второто издание на Climate Launchpad 2015 и вдъхновяващите истории на победителите през изминалата година или да следите събитието в социалните мрежи:
Facebook
www.facebook.com/climatelaunchpad
www.facebook.com/ClimateKIC
Twitter
@ClimateLaunch
@ClimateKIC