Жоро
Георги е момчето, с което се запознахме съвсем случайно една вечер, на по питие. Не ни отне много време да решим, че ще дойде в бетахаус и ще видим как можем да работим заедно. За Жоро най-важният инструмент, който използва е въображението. Той счита, че вниквайки в изкуството, успяваш да видиш света по съвсем различен начин.
Георги Шопов се занимава с изкуството да прегъваш хартия, наречено Оригами. Създал е и Origamii Studio, което за момента е под прикритие, както той самият казва. С други думи за момента е лично пространство, в което попадаш само с покана или виртуално. Страстта да създадеш нещо от чисто бял лист не е динствената му, занимава се и с други неща.
origami betahaus sofia
Жоро декорира нашето кафе с десетки снежинки, окачени на крушките. Също така направи пространството за рождения ни ден още по-цветно и ярко. Той е на мнение, че не ти хрумва да се занимаваш с оригами, а просто се случва и го осънаваш на по-късен етап. Вдъхновява се от природата, личния човешки пример и цветовете.
Ето какво още го попитахме:

Как знаеш, кога едно оригами е завършено?

Г.: За да има завършеност, процеса на промяна трябва да спре. А, това през моя светоглед е невъзможно, защото всичко е в една постоянна промяна. Но да кажем, че когато някой може да познае какво е оригамито, то е завършено.

Има ли нещо по-специално в оригами, което ти доставя удоволствие?

Г.: Усещанията от хартията в ръцете ми, лекотата с която можеш да я оформяш, формите, цветовете, усмивките на хората.

 Като малък беше:…?

Г.: Като малък бях малка откачалка. Единственото различно от тогава до сега са белезите по тялото ми. И съм по-търпелив.

Най-приятният и най-неприятният спомен в живота ти?

Г.: Вярвам, че тепърва предстоят!
10849945_10204628494446074_3902382755070118684_n