От дълго време се опитваме да вземем интервю от Георги Александров, но тази възможност все ни убягваше. Коледа обаче дойде и освен отговори на нашите въпроси, Георги ни подари и един изключително полезен skill sharing:

1. Отсрани работата ти ни изглежда много забавна, но кажи ни какво точно правиш?
Заминвам се с продажби. За първи път продадох нещо преди 12 години. И все в ИКТ сектора. Работил съм с всякакви клиенти, от частни лица, през микро, малки, средни и големи компании, работещи на българския пазар.
А да продаваш означава да общуваш с много хора, по всевъзможни начини. Да четеш много, за да си подготвен. И да си постоянно мотивиран, защото препятствията са много и големи.
Най-интересно е когато си на ръба на познанията и опита си, дали за това, което продаваш или за ситуацията, в която се намираш и искаш да постигнеш успех.
2. Наскоро проведе един много полезен скил шеринг на тема как да продаваме. На него очакваше несъгласието на участниците. Имаше ли възражения наистина?
За мен беше голяма изненада колко много хора дойдоха на скил шеринга. Явно темата е много интересна. В началото ми беше супер трудно, защото за първи път ми се случва да говоря пред 35 – 40 души, но на края нещата се получиха добре и май повечето хора си тръгнаха доволни.
За възраженията – искаше ми се да има повече. Истината се ражда в спора.
3. С оглед на професионалите ти задължения прекарваш голяма част от времето си по срещи. И все пак какво ти дава работната среда в бетахаус?
За съжаление в последно време не успявам да се насладя на работната среда в бетахаус, явно по много срещи ходя. Когато имам възможност го правя заради спокойствието в работното пространство и заради възможността да си поговоря с приятни хора в кафето. Пък и betahauswife прави супер фрапе!
4. И един последен въпрос. Оставил си у нас впечатлението, че си естет и затова много ни се искаше да те питаме кое е любимото ти течение в изобразителното изкуство?
Аз не разбирам много от течения в изобразителното изкувство. Като видя нещо, което ми харесва – не е от значение в какво течение е класифицирано.
Важно е човек да има отношение към изкувството, каквото и да е то.